This is an awesome caption for Ezio. Note: This whole image is linked This is an awesome caption for Marcus with a link

Мотокрос състезателят Георги Исидоров от спортен клуб ''Русе Кар Моторспорт'' с трето място в Традиционния шампионат по мотокрос.

23 October 2017 16:46

 

Чудесно представяне на младата надежда Георги Исидоров, мотокрос състезателят в клас МХ1 от СК ''Русе Кар Моторспорт'' в Традиционния шампионат по мотокрос, където спечели почетното трето място във финалното класиране, с общ брой точки - 108

Георги  се включи и в последния, шести кръг от сезона на Републиканския Шампионат по мотокрос, където имаше много по-голяма конкуренция. Шампионата се проведе на 21-22 октомври на мотополигон ''Айтос'', където младият състезател получи 7-мо място на официалното класиране.

Освен в Традиционния и Републиканския шампионат, Георги е вземал участие и в самостоятелни състезания, в които завършва на челни позиции. В село Кула, което се намира до границата със Сърбия, завършва 2-ри, в гр. Габрово - 4-ти и в село Лехчево, община Бойчиновци, успява да извоюва 4-то място. Следващото самостоятелно състезание ще се състои в с. Главиница на 28-29 октомври, където ще вземат участие около 60 състезателя от различните класове.

В Източноевропейския(Балкански) шампионат, Георги взема участие само в 2 кръга - в Гърция, където завършва шести и в Самоков, където не успява да се класира, поради пукане на гума.

След въпроса ни към Георги защо има пропуски в различните шампионати, ето какво ни каза той:

''Да, през годините съм имал много пропуски, поради финансови причини, тъй като този спорт не е евтин. От 3-4 години карам по-сериозно, благодарение на семейството ми и Нетуоркс, които ми помагат.''

Мотокросът и всички моторни спортове, освен желание и талант, изискват и финансова възможност. За предстоящия сезон Георги се надява на подкрепа от страна на повече представители на бизнеса, за да може да участва и печели повече състезания.

« назад