This is an awesome caption for Ezio. Note: This whole image is linked This is an awesome caption for Marcus with a link

Ахмед Ахмед с 15-о място от 179 стартирали в утрамаратона „Трявна ултра”

17 July 2017 13:48

Състезателят на СЛК „РусеКар Моторспорт” Ахмед Ахмед се представи чудесно на провелия се през изминалия уикенд ултрамаратон „Трявна ултра” като завърши на 15о място от 179 стартирали.

Младият атлет измина разстоянието от 76 км за 9 часа и 33 минути. Началото бе дадено в 6 часа сутринта. До 20ия километър Ахмед се движи с 20 минути по добре от оптималното време. След 33-ия км започва 4 км стръмно изкачване, което е истинското предизвикателство за атлетите.

Следва спускането, за което Ахмед казва, че е очаквал да бъде по-леко, но е изисквало огромни усилия. Спускането продължава 11 км,  до 52-и км от маратона.

До 55-ия км Ахмед се движи чудесно и очаква да вземе дистанцията за по-малко от 9 часа, но получава крампа и това води до забавяне с в следващите 6-7 км.

„Мислех си, че ще се проваля, но си казах – НЯМА ДА СЕ ОТКАЖА!” споделя Ахмед.

„Благодаря на всички доброволци по трасето за подкрепата „Хайде момче, можеш! Просто недей бяга, върви до финала, много си добър” – тези думи няма да ги забравя никога” казва още младият атлет.

На 70-ия км знае, че му остават още 5-6 км, но човекът, който записва номера му казва, че са не повече от 3 км. Тръгва да бяга и въпреки че трите километра всъщност са шест, силите му стигат до финала, за да се поздрави с 15-о място от 179 участници и при това най-млад участник.

„Финиширах! Чувството е неописуемо, най-млад участник, 15-о място и то на първи ултрамаратон!! Благодаря на организаторите за уникалното състезание, на доброволците и най-вече на всички , които ме подкрепиха.”

Следващото предизвикателство за Ахмед е на 30 юли в Лудогорския маратон – 42 км планинско бягане, организирано от „Зелена стъпка”. Трасето се намира в местността Пчелина, която се намира на около 8 километра южно от град Разград, както и в съседни гори. Маршрутът е почти изцяло в гора – по горски пътища и пътеки без настилка, както и по малка част с настилка – макадам и асфалт.

Две седмици по-късно Ахмед ще гони постижение под 4 часа на маратона в Разград.

 

 

« назад