This is an awesome caption for Ezio. Note: This whole image is linked This is an awesome caption for Marcus with a link

Ахмед Ахмед покори и Персенк Ултра

24 August 2017 10:28

Ахмед Ахмед се представи чудесно на провелия се през изминалия уикенд маратон ПерсенкУлтра и зае 19то място то 200 участници.

Ахмед, след предишното предизвикателство Трявна Ултра имаше сериозни здравословни проблеми, как успя да се възстановиш, за да вземеш участие в ПерсенкУлтра?

Да, след Трявна Ултра имах сериозна контузия, бях на физиотерапия, раздвижване, ултразвук и т.н. Цял месец бях по болници , лекари и така..Реално, нямах време да се подготвя са Персенк Ултра. След като финиширах Трявна Ултра, целта ми за Персенк беше под 7 часа. Но след контузията нещата се промениха. Просто трябваше да се пазя!

Все пак успя  да се мобилизираш и да вземеш участие. Какво се случи на Персенк Ултра?

На 18ти ( Август ) пристигнах в Асеновград. На 19ти в 10:00ч в с. Орехово стартирахме 200+ състезатели от 10+ държави. Отново бях най-младият участник.  Стартирах нормално, не  гонех време , защото ме беше страх, че ако отново ме заболи коляното, трябва да прекратя състезанието. както в Разград. На 5~6 км , поради невнимание се загубих около 20~25 мин , най-малко два километра и това ме демотивира още повече.  Трябваше да отворя крачка и да изпреварвам другите участници един по един, отново.

До хижа Персенк ( 27 км) имахме предимно изкачване, а това е слабата ми страна. Движех се бавно, знаех,  че на спускането ще изпреваря доста хора. На втория пункт ( 20 ти км ) попитах на кое място се движа и разбрах,  че преди мен са минали около 40 човека. Последните 20км наистина започнах да изпреварвам бегачи. Повечето се движеха в групичка от двама-трима.

На последното изкачване, м/у 45-47км, "слънчасах", беше ми много зле, бях сам , нямаше никой наоколо, нямах вода, храна. Помня, че непознат мъж ми помогна с вода и някакво разтворимо прахче. 5 минути ми стигнаха за да се пооправя и  отново започнах ЛУДО бягане за да финиширам под 7 часа.

2 км преди финала усещах как всеки момент ще получа крамп на прасеца, беше много напрегнато, защото се състезавах с времето. Започна да ме боли, но не се спрях (сега в момента 5ти ден ме боли). На 6ч. 55м. бях в Орехово, стигнах до едно кръстовище, нямаше маркировки и изгубих 5 минути докато намеря правилната посока. Финиширах за 7ч 1 мин, на 19то място от 200 участници.

Все пак съм доволен !

Какви са впечатленията ти от организацията на събитието?

Благодаря на организаторите на Персенк Ултра, на всички доброволци и на всички, които ме  подкрепяха до последно!

Какво е следващото предизвикателство пред теб?

Пирин Ултра е след месец - на 21-24 септември - 70км трасе - с 4000м пол. Денивелация. Старта е в полунощ 00;00ч - контролно време 30ч. Последната и най-трудна ултра за 2017г.

« назад