This is an awesome caption for Ezio. Note: This whole image is linked This is an awesome caption for Marcus with a link

ЗА НАС

 

Русе Кар Мотор Спорт е сдружение в обществена полза за спортни цели, създадено през 2010, собственност на РУСЕ КАР ЕАД - официален представител на BMW  за Русе и региона. Вече 2 години клубът развива успешно автомобилна и картинг спортна дейност. Със създаването през 2011 год. на най-голямата закрита картинг-писта в България - в МЕГА МОЛ - Русе и с картинг-пистата в МОЛ - Габрово, се постави началото на създаването на национална верига от картинг-писти. Есента се планира отварянето на закрита картинг-писта и в София.  Цялостната дейност на картинг-пистите и организираните мероприятия в сферата на автомобилния спорт  се подчинява на целите, които си е поставил екипът на сдружението, а именно:
1.    Обучение на подрастващите и ранно усвояване на умения за безопасно управление на МПС и култура на поведение на пътя, както и формиране на рефлекси, самодисциплина и отговорност. Организираме курс за обучение на деца - „Академия за млади пилоти”, с професионални инструктори
2.    Развитие на картинг спорта като основно свързващо звено между подрастващото поколение  – децата, и придобиването на умения за безопасно шофиране, като бъдещи участници в движението по пътищата.
3.    Подобряване безопасността на устниците в движението по пътищата.
4.    Развитие на автомобилния спорт, с цел популяризирането на марката БМВ и продуктите, които предлагаме.

В картинг шампионата през 2011 година заехме отборно второ място, а в Националния шампионат Затворен маршрут на Българската федерация по автомобилен спорт - трето място.
През 2012 година продължихме традицията. На последно проведения ІІІ-ти кръг от Републиканския шампионат по картинг-спорт за тази година, всичките 8 пилота на клуба са в челните места.
Сдружението Русе Кар Мотор Спорт пое инициативата да стане организатор и домакин на Редовния кръг от Националния шампионат по автомобилизъм Затворен Маршрут Писта- Русе 2012 , което беше заплашено от провал. Заедно с група съмишленици и активната подкрепа на Община Русе – проведохме най-доброто до сега автомобилно шоу в 37- годишната история на шампионата. Пилотите от клуба отново бяха сред отличниците, а управителят Росен Даскалов зае първо  място в клас СУПЕР  и  второ място в клас МАКСИ. През двата дни състезанието беше наблюдавано от над 40 000 любители на автомобилния спорт.
Продължаваме да работим за ангажиране на свободното време на децата, за събуждане на интереса им към автомобилните спортове, а надяваме се сред тях да открием и бъдещите шампиони.